Speedwaynytt

Standard

Speedwaysäsongen är som bekant i full gång och det finns en hel del att rapportera om både från den inhemska och den internationella scenen. Vi tänkte bjuda på en del av det viktigaste.

Speedway

Upp och ner för Sverige i lag-VM

Det började bra för de svenska förarna när den andra deltävlingen i inofficiella par-lag-VM avgjordes i Landshut i Tyskland. Andreas Jonsson och Peter Ljung som vanligtvis är reserv körde i par och inledde med perfekt körning. Tyvärr så höll inte detta i sig under hela tävlingen och man föll efter den fina inledningen ihop som ett korthus.

Tillslut blev det en femteplats för svenskarna, i en tävling där det australiska paret upprepade sin prestation från den första deltävlingen och vann tävlingen. På andra plats slutade Danmark och trea blev Polen. Detta speglar ganska väl hur det ser ut i grand prix-serien överlag, för om man tar en titt på Bet365 så är det just Polen, Danmark och Australien som är de tre huvudfavoriterna. Den sista deltävlingen i just denna tävlingsform körs i Eskilstuna i slutet av maj månad.

Lindbäck i gips

Vi nämnde att Peter Ljung fick kliva in och köra tillsammans med Andreas Jonsson. Detta berodde på den tråkiga nyheten att den ordinarie föraren Antonio Lundbäck under en ligakörning i Polen veckan innan bröt båtbenet i ena handen och blir därför borta i minst två veckor under läketiden. Har man otur så kan det dra ut på tiden med brutna båtben så två veckor är en högst preliminär tidsangivelse.

Rospiggarna på G

En roligare nyhet är däremot att det gamla storlaget Rospiggarna är på gång igen. I den första omgången av årets Elitserie så mötte man guldfavoriten Elit Vetlanda – en match som på förhand bara hade en utgång – en klar bortaseger för guldfavoriten. Men nykomlingarna ville annat och med lagkapten Andreas Jonsson i spetsen så lyckades man knäcka Vetlanda med 46-44.