VM i Speedway 2014

Standard

Speedway är en motorsport som är väldigt populär i Sverige. Matcherna brukar locka flera tusen personer som följer dem direkt på plats. Intresset gör att Sverige har kommit att bli ett stort land inom speedwayen med många internationella framgångar genom tiderna.

VM kommer att startas i Storbritannien den 26 juli med en av de deltävlingar som kommer att leda fram till den stora finalen. De länder som ställs mot varandra i Storbritannien är Australien, USA, Storbritannien och en till nation. Vilken det kommer att bli kommer först att bli klart 5 juli efter att kvalomgången avslutats. En av de två deltävlingarna kommer att hållas i Västervik i Sverige den 29 juli. På VM:s officiella hemsida kan du läsa om tidigare resultat men också nyheter inför årets tävlingar.

Favoriter till att vinna är Polen, detta enligt många experter på speedway. Ett annat sätt att se vilka andra nationer som är favoriter är att kolla in oddsen som finns på olika bettingsajter. Oddset för att Polen ska vinna VM i speedway är just nu 1.70. Polackerna är dessutom direktkvalificerade till finalen eftersom att den kommer att hållas i just Polen.

Andrahandstippade är Danmark som i år har ett extra starkt lag. Oddsen på danskarna är 2.95 gånger pengarna. Förra året lyckades Danmark hamna på en andraplats, något som är imponerande. De var bara ett poäng ifrån att vinna över Polen där danskarna samlade ihop 40 poäng, något som inte räckte för att vinner över polackerna som fick 41 poäng.

Australien kom ifjol på en tredjeplats och är tippade att även i år hamna på en tredjeplats. De var inte lika nära som Danmark utan fick bara ihop 33 poäng.

Svenskarna slogs ut redan i deltävlingen förra året. Svenskarna skrapade ihop blygsamma 18 poäng. Det svenska laget drabbades av vissa avbräck förra året och förhoppningarna inför i år är att landslaget ska ställa upp med de allra bästa. Räkna med att svenskarna kommer att vara revanschsugna. Oddsen för att Sverige ska vinna talar dock emot och är – i alla fall ännu – så höga som 25 gånger insatsen.